Mindent a hajról, mindent a hajért.

2015. február 14. 18:20 - Fodor Bettina, Blogger

Frizurák, nem csak szalagavatóra!

Most, októberben egyre több hirdetést látok, hogy esküvői szalonok 10-20-30%-kal kínálnak olcsóbban  szalagavatóra ruhákat. Elég csak végigvillamosozni Budapesten a körúton... Rendezvényhelyszíneken is több helyen ki van írva, hogy "Esküvőre, szalagavatóra most foglaljon, míg nem késő!" Ezt látva arra gondoltam, hogy megkönnyítem mind a fiatalok, mind a fodrászok dolgát, és adok néhány mutatós (messziről is látványos) és strapabíró viseletet, ami kibírja a minimum kétszeri átöltözést is. Aki régóta olvas, az tudja, hogy imádom a fonásokat, így most sem fogom kímélni vele a kedves publikumot!

Fonással rögzített:

A hajat kétoldalt leválasztjuk, befonjuk lazán. A többi hajat lógatjuk, göndöríthetjük, kreppezhetjük. A két fonatot a lógó hajon fültől-fülig megtűzzük, egymás felett átvezetjük, hogy minél szélesebb legyen a fonott hajjal leszorított rész. Egyszerű, stabil, könnyű, látványos.

Klasszicista fonott:

A hajat előgöndörítjük, akár berakással is, akár hajsütővassal is. Három részre osztjuk a hajat: fültől fülig a fejtetőn, búb és tarkó. 
Fültől fülig fejtetőn ott van a választékunk, tehát ezt ennek megfelelően ketté választjuk. A kis oldalt (ami felett a választék található) félparkettába elkezdjük fonni úgy, hogy a választékot eltakarjuk, és a pajeszt szabadon hagyjuk. A nagy oldalt (ahol nincs választék) szabadon hagyjuk még. A kis oldalon elkezdett fonatot ellenkező irányba tovább fonjuk a búb ellenkező oldalán, vagyis ha bal oldalt van a kis oldal, akkor jobb oldali búbon folytatjuk, és  a búbbal végezve végig fonjuk a tincset. 
A nagy oldalt fül fölött elkezdjük lazán parkettába fonni, de a búbnál megállunk és csak a tincset végigfonjuk.
A búb bal oldalát feltupírozzuk és csigavonalban felrögzítjük a búb tetejére. A fonatokkal is így járunk el, ügyelve, hogy mindegyik vége takarva maradjon.
A tarkót is kettéválasztjuk és az egyik oldalát lógni hagyjuk, a másikat csigavonalban az ellenkező oldali búbhoz húzzuk. 
Utolsó simításként a frufrut egyengetjük el, hogy a kényesebb részeket, választékokat, hajvégeket és csatokat takarja.
Ez nem egyszerű, de stabil, és lehet variálni kedvünk szerint.

Gyöngyös:

Itt, a hajszélek mentén tincseket választunk le, és fújjuk le hajlakkal, hogy ne szálasodjon ki. Akár be is fonhatjuk. A többi részt göndörítjük. Az egészet betupírozzuk, de a végeket csigavonalban kitincsezzük. 
A leválasztott tincseket gyöngyös-hullámcsattal vagy babatűvel, esetleg színes minicsattal rögzíthetjük a feltupírozott részhez. A rögzítés úgy történik, hogy két tincset összekapcsolunk, majd kettéválasztjuk és másik kettőt (szomszédos tincset) újra összekapcsolunk. Ez a viselet a rövidebb hajú lányoknak előnyös, mert ugyan nem konty, de mégis kontyszerű a megjelenése.

Csavard féloldalra:

Válaszd ketté a hajat, nagyjából középen. Az egyik felét gumizd le a tarkódon.
A másik felét válaszd három vízszintes részre. A felső részt lazán befelé csavard be, és rögzítsd a másik oldalon a guminál. Jöhet a középső rész, azt felfele csavard, és ugyanúgy rögzítsd a guminál. A legalsó résznél is felfelé csavard a hajat, majd ezt is rögzítsd a guminál. Ezeket a tincseket a gumi köré is csavarhatod, vagy hozzá is gumizhatod, de a végén a hajgumi ne látszódjon! A gumit elrejtheted díszekkel is, vagy a megtekert tincsek fonatával is. Akár azt a részt is be lehet tekerni csigavonalba. Lakkozás nem árt, mert így biztosabban ki fogja bírni a nagy eseményt, az átöltözéseket és a tombolást az after partyn!

Hercegnő frizura:

Nem hiányozhat a szalagavatókról, mert a csajok imádják! Nem csoda, hisz szép, előnyös, látványos, tartós! Ha még hozzátesszük, hogy az elkészítése is egyszerű, akkor a fodrászok méltó kedvence is!
A fejtetőn vastagon leválasztjuk a frufrut, és elcsatoljuk az útból, mert csak a végén lesz rá szükségünk.
A többi hajat begöndörítjük, és itt kötelező fixálókat használnunk, hogy egész éjszaka tincsekben lógjon a haj, és ne legyen bolyhos! Ezután fültől fülig vízszintesen kettéválasztjuk a hajat, és az alsó részt felgumizzuk lófarokba. A felső részt "egy ide-egy oda" alapon átdobjuk a lófarkon, és már kész a frizura. Az első átdobott tincseket érdemes még kontytűvel rögzíteni, de később erre nem lesz szükség, mert a haj súlya, ahogy ránehezedik a lófarokra majd megtartja. Ha ezzel megvagyunk, akkor a frufrut hossztól függően rögzítjük. Eltűzhetjük alulra, mint a képen, vagy ha valakinek nincs olyan hosszú, akkor kedvünk szerint formázhatjuk.
Sok hajlakk, esetleg tupír sokat segíthet még, ha biztosak akarunk lenni az egész estés tartásban. Dísz nélkül is mutatós a haj, de ha pár apróbb csecsebecsét is beleteszünk, akkor garantált a hercegnő image!

Szalagavatós frizura:

Magyaráznom sem kell, hogy ez a legtartósabb a szalagavatóra. Azért csak szalagavatóra szokták kérni, mert esküvői frizurának nem jó, ugyanis a fátylat nehéz rögzíteni hozzá. A kreppezett résszel viszont annyi játékot lehet játszani, amennyi az alany személyiségébe belefér. Teljesen be lehet vadítani akár!
A felső részt leválasztom fültől fülig. az alsó részt lófarokba kötöm, göndörítem a végét és apró tincsenként letűzöm a gumi alá. Egy-egy tincset kreppezhetünk is, és ezekkel körbefuttathatjuk a kontyot. Mutatósabb a krepp, ha vastag tincset hullámosítunk (mint a képen), de dúsabb hatást tudunk elérni, ha a kreppet összeborzoljuk, vagy feltupírozzuk.
A felső részt, miután végeztünk a kontyunkkal, frufruként formázhatjuk, a kis oldalt göndörítve, vagy kreppelve feltűzhetjük átlóba a kontyhoz. Esetleg parkettába, három-négy sorba hátrafonhatjuk, guminál megtűzhetjük.
Érdemes apró rózsákkal díszíteni, vagy extrémen élénk színű póthajat beleilleszteni!
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fodraszblog.blog.hu/api/trackback/id/tr587175343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Mindent a hajról, mindent a hajért.
süti beállítások módosítása