Mindent a hajról, mindent a hajért.

2015. május 11. 20:22 - Fodor Bettina, Blogger

Hogyan adj...

"Fodrász vagyok, nem jótékonysági szervezet!" Sok fodrásztól hallottuk már ezt a visszataszító mondatot.

Persze senki nem szeret ingyen dolgozni, hisz elsősorban azért dolgozunk, hogy eltarthassuk magunkat, szeretteinket, családtagjainkat. Ez eddig rendben is van. Ugyanakkor újabban felütötte a fejét a szakmai berkeken belül pár olyan kezdeményezés, ami mellett nem mehetnek el a fodrászok.

Ilyen például a haj adományozás.

A Ghj1.jpgyermekrák Alapítvány hirdette meg. Lényege, hogy a hosszú hajadat, amit egyébként a fodrászodnál hagynál, azt oda is adhatod ennek az alapítványnak, és ők belőle olcsóbban készítettnek a gyerekeknek parókát, hisz már csak a munkadíjat kell kifizetniük, a haj árát nem. Sok fodrász nem is tudja, hogy van ilyen lehetőség, és sokszor az értékes hajak a kukában végzik összecsomósodva egy kupacban. 
(Bővebb infó erről: Neked egy tincs, neki nagy kincs)

 

Jótékony hajvágás is felkapott lett.

Míg a haj adományozásnál vendégként lehet valaki karitatív, addig a jótékonysági hajvágásnál a fodrász vállalhatja be, hogy egy program keretében levágja rászoruló gyerekek haját. Nekem tetszik az ötlet, de eddig csak a szegedi rendezvénnyel találkoztam, talán ha lesz Budapesten, akkor ott engem is láthattok, ahogy vágom a kis lurkók haját.
(Bővebb infó, ami kicsit elavult lehet: Jótékonysági hajvágás)

hj2.jpg

Amikor a fodrász házhoz megy.

Bevallom, én ebben szeretek segíteni. Sok olyan vendégem van, akik nehezen mozognak, vagy éppenséggel nehezen tájékozódnak. Igaz, csak Budapesten mozgok így, de ezeknek az embereknek sokat jelent, hogy nem kell megküzhj3.jpgdeniük vakon a közlekedéssel, netán a kerekesszékkel, bottal. Persze a hajvágás ebben az esetben pénzbe kerül, mégis kevés kollégától hallom, hogy ne számítana fel ilyenkor plusz díjat amiatt, hogy neki kellett elmenni fodrászkodni. Én mégis ugyanazon az áron vágok és festek hajat, nem számítom fel az utazás költségeit nekik. Ennyit én is be tudok vállalni. Ezt annyira komolyan veszem, hogy szeretnék egyszer ebből egy házhozmenő fodrász vállalkozást is kiterjeszteni országos szintre. Vendég lenne rá, de sajnos olyan fodrász kollégám nincs, akinek tudnék közvetíteni vendéget így jutalék fejében, vagy havi fix díjért, tehát a vendéget későbbre is megtarthatná, így mindenki jól járna. Segíthetnék a kollégának vendégszerzésben, ő segíthetne a vendégnek, mert házhozmenne. Ezért bizakodó vagyok, hogy ami késik, nem múlik.
(Akit érdekel ez a lehetőség, keressen meg bátran: 06-30/501-14-28, erre már létrehoztam egy weboldalt is, bár az inkább göndör hajra szakosodott: www.monkyra.sokoldal.hu)

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fodraszblog.blog.hu/api/trackback/id/tr517450904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Meluzina 2015.06.16. 20:15:35

Ez igazán szép cikk, csak ez a bevállalni ne lenne... Amióta Csernus elkezdte, eltűnt az elvállalni, vállalni...
Mindent a hajról, mindent a hajért.
süti beállítások módosítása