Mindent a hajról, mindent a hajért.

2015. február 27. 15:02 - Fodor Bettina, Blogger

Otthoni frizurák könnyen

Reggelente az éjszaka elnyűtt "fújból" fejet varázsolni embert próbáló feladat. Ezt otthon elkészíteni, ahol nincs annyi frizurakészítéshez megfelelő felszerelés, mint egy jól felszerelt és mindenre gondoló fodrászszalonban, nagyon elkeserítő feladat. Mégis mi kell egy jó frizurához? Nem sok minden, legalább is akkor, ha van egy jó ötletünk! Most néhány egyszerű és praktikus ötletet fogok bemutatni és leírni, lépésről lépésre, amik részei egyenként is megállják frizuraként a helyüket.

 

Feltűzésből akár konty is lehet!

Előnyös, ha hosszabb hajjal rendelkezel, amit fel tudsz már fogni kontyba. Ha nem, akkor állj meg az alapnál, hiszen az is bátran hordható menő frizuraként.

A kifésült hajat a fejtetőnél le kell választani. Annyira szélesre, ami még jól áll a fejformádnak. Ne feledd, hogy minden fejformának az ovális optikai megjelenésre kell törekednie. (Ha nem vagy biztos a fejformádban, akkor segít ez kis magyarázat: KATT IDE!) Tehát megvagy a leválasztással, mehetünk tovább a rögzítéshez, amihez javaslom, hogy szorosan a fejed vonala mentén, már-már laposan végezd. Rögzíteni többféle képen lehet, de én a hullámcsatos módszert javaslom, mert azt a legkönnyebb kezelni, és nagyjából észrevétlen. Amennyiben úgy érzed, hogy nem elég egy csat, akkor bátran tehetsz bele többet is, a lényeg, hogy rögzítve maradjon, és kibírjon akár egy napot is a frizura.

Cifrázásként a választék alatt is lehet újabb tincseket felvenni két oldalról, amit hátul az előző leválasztáson újabb csatokkal rögzíthetsz, mint a képeken is. 

Hogyha olyan frizura a végcél, mint a képen, akkor célszerű ott rögzíteni csatokkal a hajad, ahova majd a lófarkat vagy kontyot tervezed tenni. amikor megvagy a fejtetőd feltűzésével, akkor a maradék hajadat egybe fel kell fogni lófarokba, majd meg kell csavarni és a lófarkat rögzítő gumi köré tekerni, hullámcsattal vagy egyéb fixen rögzítő csattal rögzítened kell, és kész a frizura! Akár meglakkozod, akár nem, egy-két órát bizton kibír ez az egyszerű haj!

A bátrabbak próbálkozhatnak a fejtetőn a lazább feltűzéssel, mint ami a képeken is látható.

 

 

Hajlakkos feltűzés - vigyázat, nagyon retró!

Nem tudom, hogy láttad-e a Hajlakk című filmet, de akár a Grease című film is útmutató lehet ehhez a hajhoz. Ajánlom, hogy másnapos, viselt hajon próbáld ki, mert este muszáj lesz kimosni a sok hajlakkot a hajadból, különben megtörhet a hajad. Ettől függetlenül jó kis frizkó!

Itt is a fejtetőn kezdjük a műveletet, vékony passzékat (szélesebb tincs) kell leválasztanod a homlokodtól párhuzamosan hátrafelé haladva. Egy leválasztás ne legyen vastagabb az ujjadnál! Felemeled a passzét a csillár magasába, majd a tövét két-három ujjnyi magasságig lefújod hajlakkal és még mindig a magasba tartva megvárod, amíg megszárad a hajlakk. Akik úgy érzik, hogy menne nekik a tupírozás, azok kezdjenek tupírozni, de azt is hajlakkal rögzítsék! Amint megvagy egy leválasztással, azt előre dobod a homlokodra, és egy szemmel kikukucskálva leválasztod a következő vékony passzét. Megismétled a hajlakkozást és megint hagyod megszáradni. Ezt a műveletsort egészen a búbod alatti (hátul a füledtől a füledig terjedő vonal vízszintesen) vonalig csinálod, de csak a fejtetőn! Nagyjából, mintha punkot akarnál fodrászkodni magadból. 

Ha ezzel megvagy és elég ijesztően nézel ki, akkor óvatosan tincsről-tincsre haladva, hátulról előre felé visszahajtod a hajad.

Következő lépés már egyszerűbb lesz, mert itt csak a füled felett kell leválasztanod hátrafelé a hajad egy olyan mozdulattal, mintha össze akarnád fogni az egészet, vagy mindegy hogyan csinálod, csak legyen leválasztva. Csattal, hajgumival, vagy hullámcsattal is rögzítheted, ez már tőled függ, hogy mit szeretsz jobban. A hajad alját begöndörítheted, mint a képeken, de egyenes hajjal is szép.

 

 

Hosszúból bolyhos

Ezt a hajat kifejezetten hosszabb hajú lányoknak ajánlom!

Kezdetnek nem muszáj befonni az egyik oldalát parketta fonásba, mint a képen, de szerintem az nagyon fel tudja dobni a hajat.

A lényege a frizurának, hogy egyesével tincseket veszel fel szabadon a lógó hajadból. Megycsavarod és bepödröd a tincset és a pödörményből egy vékony kistincset kiválasztasz, és jó feszesen kihúzod. Közben a pödörményt nem engeded el, hanem a kihúzott kistincs mentén feltolod, tarkón rögzíted, mondjuk hullámcsattal, a kistincset is akár mellétűzheted. Ezt a műveletsort megismétled addig, amíg el nem fogy a hajad, és elég bolyhos a ...khm... kontyféleséged. Akkor szép igazán, ha a következő pödörmény takarja az előző hullámcsatját.

Akinek természetesen göndör a haja, annak kifejezetten tudom ajánlani! Viszont a kevés és vékonyszálú lányoknak nem tanácsos ez a frizura.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fodraszblog.blog.hu/api/trackback/id/tr707208667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Mindent a hajról, mindent a hajért.
süti beállítások módosítása