Mindent a hajról, mindent a hajért.

2015. december 14. 11:39 - Fodor Bettina, Blogger

100 év divat

Terjed a neten pár videó, ahol bemutatják, hogy mi volt a divat a nőknél, illetve a férfiaknál az elmúlt száz évben. Szerintem nagyszerű kezdeményezés! Íme pár videó a hajakról nőknél és férfiaknál.

Sajnos nem találtam még olyan videót, ami a magyar divatot követte volna nyomon, de vannak érdekes összeállítások is. Ilyen a német divat 100 éve. Történelmi hátterünket tekintve még ez van hozzánk a legközelebb

Még számomra a koreai divat az, ami tetszett, vagyis annyira nem tetszett. :) Méghozzá azért igen és nem, mert furcsa látni, hogy mennyire szétválik észak és dél divata. Észak-Koreában szinte a naturalizmus jelenik meg, míg déli szomszédjánál a bevadult színes, csinadrattás túlzások. Gondolná az ember, hogy valaha ez a két ország egy volt?

Érdemes még megtekinteni az iráni viseleteket, hajakat, kendődivatot. Hogyan változott a felszabadult, nyugatias világból elzárkózott, nőt megalázó civilizációvá az az ország. Vannak barátaim Iránból, és mondhatom, hogy a perzsák, akik elhagyják országukat, még mindig inkább nyugatiasan gondolkozók, mint az elvadult közel-keletiek, akiket a híradóban látunk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fodraszblog.blog.hu/api/trackback/id/tr688168916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Mindent a hajról, mindent a hajért.
süti beállítások módosítása