Mindent a hajról, mindent a hajért.

2016. július 21. 17:46 - Fodor Bettina, Blogger

Pokémon Go most hajjal hódít

Nem mehetek el mellette szótlanul! Mindenhol jelen van ez a dolog, mármint a Pokémon Go. Ha elmegyek egy gyorsétterembe, akkor fiatalokat és idősebbeket is azon kapok, hogy a telefonjukat bambulva nézelődnek körbe-körbe, majd felállnak és figyelmetlenül tesznek pár lépést, felvihognak és visszaülnek elégedetten a helyükre, és elölről kezdik az egészet. Budapest utcáinak legforgalmasabb szakaszain zombi emberek a telefonjuk utasításai szerint közlekednek, ami valljuk be, a google óta nem nagy szám, de most ezek a zombik össze-vissza tévelyegnek! Nem bírtam ki, utána kellett olvasnom ennek az egésznek...meg persze az applikációt is ki kellett próbálnom. Nekem nem jön be, de egyeseket fanatizál.

poke2.jpg

A lényeg, hogy a telefon kameráját használó virtuális pokémon térképen megjelennek ezek a sehova sem sorolt élőlények és be kell őket zárni egy nagyobb kindertojás-labdába. Semmi értelme az egésznek, mégis megmozgatja az embereket. Mivel elég ritkán lehet ilyen izéket találni, ezért a fejlesztők kitettek pokéstopokat, vagyis olyan helyeket, amiknél vannak valami nyeremények. Általában valamilyen nevezetes műemléket jelent, és a játékban értékes cuccokat ad. Addig nem nagyon érdekelt a dolog, amíg fel nem fedeztem, hogy éttermek mellett üzleteknél is van ilyen pokéstop, mert az egyik ilyen üzlet egy fodrászüzlet volt Budapesten a második kerületben, ami amúgy is hemzseg a műemlékektől. 

poke.jpg

Interneten találtam rá az oldalra, korábban még írtam is róla, nem véletlenül, mivel tetszik a karitatív látásmódja a hajas vállalkozásnak. És még innovatívak is, mert egyből rácsaptak erre a trendre! Remélem, hogy sok vállalkozás követi a példáját! Az oldalon bővebb információ van erről, így csak megosztom, de lépek tovább a témában.

Pokéstop hajjal hódít - Pokéstop fodrászat

A haj trendeket leszámítva engem sosem érdekeltek a hétköznapi tömeges hóbortok, ez sem fog megfogni magának, de értékelem, hogy megmozgatja az embereket. Eddig is a játékok zombikká változtatták az embereket, de most kit érdekel, ha legalább a szabad levegőn vannak és nem a dohos lakásban?! Végre egy olyan játék, ami kimozdít otthonról, ami megmozgat! És mivel ezt a bugyuta játékot még hírességet, celebek, sztárok is játszák és kiposztolják facebookra, akkor az bizony óriási tömegeket fog megmozgatni. És ez jó dolog!

Állítólag még társkeresőnek is használható. ;)

De azért csak ésszel azzal a Pokémon keresgéléssel!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fodraszblog.blog.hu/api/trackback/id/tr858905674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Mindent a hajról, mindent a hajért.
süti beállítások módosítása