Mindent a hajról, mindent a hajért.

2015. július 21. 15:48 - Fodor Bettina, Blogger

Bronde - napszítta barna

Nyár, barnul a bőr, szőkül a haj. Egy régóta esedékes kedvenc lett az idei hajdivat, a Bronde.

Kezdetben vala a napszítta melír, majd az ombre és idén már hódít a bronde. Nem barna, nem szőke és nincsenek a határok olyan élesen elkülönülve. Különlegessége, hogy a barna alapban a szőke tincsek csak átfolynak, úgymond megcsillannak. Kiváltképp felkapta a média a celeb hölgyek esetében, hogy milyen divatosak lettek (!), még akkor is, ha már évek óta bronde-sítják a hajukat. 
Például Jennifer Lopez is már évek, sőt évtizedek óta hasonlóra festeti a haját.
Íme 2015-ből egy kép:

1415722439_jennifer-lopez-bodylab-zoom.jpg

És 2005-ből is egy kép:

hold-you-down-set-2005-jennifer-lopez-27695578-700-1050.jpg

Sarah Jessica Parkert sem lehetett látni más színű hajjal az évek alatt.

sarah-jessica-parker_sc_768x1024.png

2015-ben rengeteg új fajta festési és melírozási technikát "dobtak a piacra", amiből nem véletlen ez lett a legkedveltebb, hisz ez nyújtja a legtermészetesebb összképet.

Ez a szőkés barna kombináció ideális a melegebb bőrtónusú nőknek, ugyanis kiemeli bőrük természetes színét. Azok a szőkék, akik bronde-ra váltanak élvezhetik az elegánsabb, mélyebb színek dimenzióját, a barnák pedig feldobhatják megjelenésüket egy kis világos árnyalattal anélkül, hogy komolyabb szőkítésen kellene átesniük, valamint a hajfestést is tovább húzhatják, mert a lenövés nem látványos. Pont, mint az ombre esetében. 

A technikai háttere annyiból áll, hogy 1-1 színárnyalatnyi különbséget kell akár 3-4 színből összemelírozni. Vagyis a tincses melírozásnál egy tincs például barna alaphajnál aranybarna, majd egy tincs világos-aranybarna, majd egy tincs sötétszőke, és még egy tincs aranyszőke. A hajvégek felé lehet világosabb festéket is "összekenni", vagyis nem éles átmenettel felkenni a tincs hosszára a különböző világosságú és világosodású festékeket. Így nem csak a tincsekben, de a tincsek hosszán is elérhető a fokozott világosítás. Festett hajon a különböző erősségű szőkítőkkel lehet előkezelni, előszőkíteni a hajat. 

Szoktam ajánlani otthoni elkészítési tippeket, de ezt otthoni kísérletezgetésre nem ajánlom. Ezt szépen tényleg csak tapasztalt szakember tudja elkészíteni, mivel nem csak szaktechnikai tudás, de eszközök is kellenek hozzá, mint fóliák, ecsetek, festékek, oxidálószerek... nagy mennyiségben.

Én sajnálom, hogy csak most kezd nagy visszhangja lenni, mivel évek óta festem nyaranta a vendégeim haját brondéra, bár csak most tudtam meg, hogy ennek a technikának külön neve van. Nyáron amiatt is szeretik, mert a napon, vízben amúgy is szőkül a hajuk, ezzel a technikával viszont nem fakó lesz a hatás, hanem előnyösen igényes.

Bátran tudom ajánlani azoknak is, akik világosítani szeretnék egy kicsit a hajukat, de nem akarják erős vegyszeres kezelésnek kitenni, vagy félnek, hogy esetleg mégsem tetszene nekik a világosabb hajszín, vagy a teljes szőke. Sok fodrászkollégám mellett én is vállalom ennek a technikának az elkészítését, de én Budapesten belül térítésmentesen házhoz is megyek, hogy vendégeimnek otthoni kényelemben készíthessem el a haját. Ha érdekel ez a lehetőség, hogy hozzád is házhoz menjek, így nem kell kimozdulnod ebben a nagy melegben otthonról, akkor hívhatsz a 06-30/501-1428-as telefonszámon.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fodraszblog.blog.hu/api/trackback/id/tr1007603792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Mindent a hajról, mindent a hajért.
süti beállítások módosítása