Mindent a hajról, mindent a hajért.

2015. február 14. 17:07 - Fodor Bettina, Blogger

Így göndörítsd otthon a hajad!

Most bemutatok néhány igen egyszerű trükköt, hogy a filmekben látott hullámokat otthon, magadnak is elő tudd varázsolni.

Tekerd fel a hajad!

Mi sem egyszerűbb, mint éjszakára, lefekvés előtt feltekered a hajad pár darab csigába, alszol rá egyet, és reggel kitekered. Nem szabad megfésülni! Általában a hullámos és göndör hajat nem szabad megfésülni, mert könnyen kihúzódhat, vagy a hullámok, loknik nem tincsekbe rendeződnek, hanem csak kócolódnak egymáson. Ugyanakkor a hullámokat ki lehet fésülni, de csak akkor, ha biztosak vagyunk benne, hogy a végeredményt el tudjuk érni! Ez komoly gyakorlatot igényel.

Tekerd fel, és süsd ki!

Ez nem a rántott haj receptje lesz, akárhogy is úgy hangzik a neve! Itt is egyszerűen feltekerjük a hajunkat, de ha nem akarunk egy éjszakát várni az eredményre, akkor egyszerűen egy 180°C-os hajvasalóval átsütjük. Megvárjuk, míg kihűl, és az ujjainkkal óvatosan szétbontjuk. Érdemes szétbontás előtt még lehajlakkozni egy kicsit, hogy hosszabb ideig tartson!

Hajvasalóval loknit!

Nincs más dolgunk, mint a megszokott egyenesítéssel megegyező mozdulatsorunkhoz hozzáadni egy tekerést is. Ez úgy néz ki, hogy leválasztjuk a tincset, tövét befogjuk a hajvasalóba, kicsit lehúzzuk a hajunk hosszán, de csak pár centit (3-5 cm), majd tekerünk egyet a hajvasalón az általunk kiválasztott irányba és tovább húzzuk lassan a hajvasalót. Többet már nem kell tekernünk rajta, de ezt tartsuk!

Csavartat a hajsütőre!

Csavard be a hajtincset, de ne annyira, hogy csigába felugorjon! Ezután tekerd a hajsütővas köré, tartsd ott egy pár másodpercig, és ha már a tincs külseje is eléggé meleg, de még nem égett el, akkor tekerd le onnan.

Masnis alvás!

Vegyél magadhoz pár darab széles szalagot, tekerd fel a hajad rá, és rögzítsd egy masnival. Aludj rá egyet, és másnap bontsd ki a masnikat. Óvatosan az ujjaiddal széttúrhatod, így dúsabb hatást adhatsz a hajadnak.

Fonásra hajvasalót!

Fonjuk be a hajat pár nagyobb tincsre. Itt választhatunk, hogy egyből rásütünk, és akkor cikk-cakkokat kapunk; vagy betekerjük a fonatokat és úgy sütünk rá hajvasalóval. Ha a betekerés mellett döntünk, akkor nem cikk-cakkokat, hanem gyönyörű hullámokat kapunk.

Csigát a hajba!

Ehhez szükségünk van vagy lapos csipeszekre, vagy alufóliára. Gondolom a háztartásban előbb kerül a kezünkbe az alufólia, mint a csipesz, így ezt a technikát írom le.
A hajunkat apró tincsekre osztjuk és az ujjunkra tekerjük csigavonalban. Szorosan becsomagoljuk alufóliába, hogy rögzítsük. A rögzítést végezhetjük a csipesszel is. Amikor megvagyunk a tincsekkel, de akár menet közben is átsütjük a hajvasalóval. Megvárjuk, hogy kihűljön, és kiszedjük a rögzítésből. Ujjainkkal finoman bonthatjuk a tincseket, hogy nagyobb volumenű legyen a hajkoronánk.

Diffúzorral a dús hajért!

Ha rendelkezünk némi hullámossággal a hajunkban, akkor nincs más dolgunk, mint hagyni, hogy magától, fésülés nélkül megszáradjon a meleg levegőn. De mit csináljunk akkor, ha tél van, és hideg? A hajszárítónkra lehet kapni egy diffúzornak nevezett formázó fejet, mely tüskés, lapos tárcsa. Nem minden hajszárítóra van ilyen bővítés, de legtöbbre szokott lenni. Ez egy pár ezer Forintos tétel, így csak egyszer kell rá áldoznunk, és kevesebb macerával jár, mint egy hajcsavaró szettel dolgozni (annál még olcsóbb is).
A frissen mosott hajunkat nem fésüljük ki, de szálba rendezzük, hogy ne legyen kócos. Ezután a kikapcsolt állapotban lévő hajszárítót a diffúzor fejjel a hajunkhoz illesztjük alulról, hogy a hajunk a fej tüskéire körbecsavarodjon. Ehhez jobbra-balra mozgathatjuk is a hajszárítót. Amikor már irányba helyeztük a hajszárítót, akkor alacsony, de meleg fokozaton bekapcsoljuk. Ha nagyon erős a fújása, és szétviszi a hajat, akkor ki kell kapcsolni a gépet, és kezdeni elölről. Egy ilyen hajrészen addig kell fújni rá a meleg levegőt, amíg nagyjából száraznak nem érezzük a hajat, majd kikapcsoljuk, és óvatosan elvesszük a hajunktól. Nem árt, ha elvétel közben a kezünkkel és ujjainkkal markoljuk a hajunkat, mert ezzel nem hagyjuk kinyúlni a loknikat, illetve a száradás mértékét is leellenőrizhetjük. Kis részletekkel érdemes haladnunk, hogy a siker garantált legyen a hajunkon. Lazább hatás érhető el a hullámokban, ha kicsit előre hajolunk közben.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fodraszblog.blog.hu/api/trackback/id/tr77175285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Mindent a hajról, mindent a hajért.
süti beállítások módosítása