Mindent a hajról, mindent a hajért.

2015. február 15. 17:31 - Fodor Bettina, Blogger

Top 5 fodrász film

Rólam azt kell tudni, hogy nincs tv-m, de imádom a filmeket. Szabadidőmben, amikor nincs kedvem blogolni, olvasni, kirándulni, és dolgozni, akkor otthon gyakran nézem meg a kedvenc filmjeimet, vagy éppen újak után kutatok. Amikor filmeket keresek, vagy film ajánlókat, akkor azt nem tudom tematika szerint, így például a fodrászos filmeket sem tudom "fodrász" címszó alatt keresni. Ezért gondoltam, hogy már az általam látott filmeket szedem egy csokorba és akkor már rangsorolom is őket.

5. Ne szórakozz Zohannal! (2008)

Nehéz volt eldönteni, hogy melyik nagyszerű film kerüljön a végére, mert mindegyiket szeretem. A választásom azért esett Zohanra, mert annyira nem realisztikusan ábrázolja egy fodrász és egy fodrászat életét, hogy az már röhejes, de hát pont ezért vígjáték. Adam Sandlerről amúgy is elmondható, hogy vagy nagyon jó filmben játszik, nagyon tehetségesen és élvezhetően, vagy pocsék filmben, ripacsként. Ebben a filmben még hozza az elviselhetően szerethető színész szerepét, ezért szeretem ezt a filmet.

4. Hairspay (Hajlakk) (2007)

Ez a film nem kifejezetten a fodrászatról szól, de mint azt a címe is tükrözi, a filmben látható hatalmasra tornyozott hajakhoz rengeteg hajlakkra volt szükség. De nem csak a hajak miatt olyan jó ez a film, hisz rengeteg jó dal csendül fel benne, akár a régi változatot (1988), akár az újabbat is nézzük. Nikki Blonsky és Queen Latifah óriásit alakít a filmben, viszont John Travolta elhanyagolhatóan teljesít. Azért nekem még a kedvenceim egyike.

3. Fújd szárazra, édes! (2001)

Voltam már fodrász versenyeken és egyáltalán nem ilyen a hangulata, mint ahogy a film ezt beállítja, ettől függetlenül Alan Rickman, mint minden filmjében itt is hozza a figurát. A film végig nevettető, olykor sirattató, fordulatokban teljes, de semmi szokatlanul váratlan nincs benne, éppen ezért hibátlan.

2. Sweeney Todd - A Fleet Street démoni borbélya (2007)

Ugyan ez is egy musical, bár ez inkább horror, mint vígjáték, azért Johnny Deep és Helena Bonham Carter páros teremt a filmnek egy szerethető utóízt, Tim Burton nagyszerű rendezése ellenére, vagy épp amiatt. Alan Rickman az előbb ajánlott filmhez képest itt egy sötét karaktert játszik, mint mindenki más is. Persze a sötét hangulat ellenére nagyon komikusan korhűre sikerült a film, bár kételkedek benne, hogy ez volt az eredeti szándék. Viszont nézhető, szerethető, borzongani is lehet rajta, és még a borotvát is jól fogja az antifőhős, Sweeney Todd.

1. Szép még lehetsz! (2005)

Egy film az újrakezdésről. Egy film egy szalonról, és annak indulásáról. Egy film a tehetségtelen sztárfodrászokról, akik csak nevek, de már semmit nem érnek. Egy film a valóban tehetséges fodrászokról. Egy film a vendégek fontosságáról. Queen Latifah megint nagyszerű filmet vállalt el, méghozzá főszerepben. Ez az igazi fodrászfilm!
Szívem szerint bele tenném még Ollókezű Edvárdot is, de ő már nálam lecsúszott a top 5-ből, de úgy éreztem, hogy meg kell említenem.
Kellemes filmnézést kívánok!
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fodraszblog.blog.hu/api/trackback/id/tr837175381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Mindent a hajról, mindent a hajért.
süti beállítások módosítása