Mindent a hajról, mindent a hajért.

2015. február 16. 17:34 - Fodor Bettina, Blogger

Arc körvonalainak titka

Az arcforma szempontjából az arccsontok és a rajtuk elhelyezkedő párnácskák a meghatározóak. Ezeket nagyrészt örököljük, és még diétával sem lehet teljes mértékben megszüntetni őket. Az arc formájának a felismeréséhez a legegyszerűbb mód, ha az ovális formához viszonyítunk és a különbségeket írjuk le. Nem a fejforma, hanem az arc körvonala és a hajnövés kezdete, ami döntő. Segítségünkre lehet még, ha a körvonalat a tükörre szemceruzával körberajzoljuk. Az összbenyomáshoz nagyban hozzájárulnak az arcvonások. A homlok, járomcsontok és az áll vonala határozzák meg az arcot.

Ovális arc

Az arc legszélesebb részét a járomcsontok határozzák meg, ahol a homlok és áll felé lágyan futnak a vonalak. Jellemzője még, hogy az orca és az áll területe hosszabb, mint a felső rész. Szinte minden frizura jól áll ennek az arctípusnak, épp ezért ne ijedjünk meg a cikk-cakk választék használatától. 
Egyedül az ovális arcúaknak ajánlható a mini frufru, melyhez előnyös az enyhén ferde apród frizura, akár kifelé szárított végekkel. 
Akik inkább a hosszabb haj mellett döntenek, azoknak előnyös, ha a hajvégeik lendületesek, vagyis egy enyhe hullám van benne. A göndör haj, ennél az arctípusnál a korona!

Háromszögletű arc

Olykor négyzet alakú homlok jellemzi, széles hajkezdettel. A járomcsontok a szemmagasságban helyezkednek el, de az áll finom vonalú. Elmondható összességében, hogy széles felső, keskeny alsó részű arc, ezért még szívformának is szokták nevezni, bár az kicsit laposabb arcot takar.
Az 1920-as évek apród frizurája ajánlható, ha valaki a rövidebb hajakat kedveli. Vékony szálú hajaknál fokozatos, lépcsőzetes, enyhén tépett vágást kíván, ahol arcba fésült formát kell kialakítani. Frufru nem engedélyezett, mert jobban kiszélesíti a homlokot, kivéve, ha hosszabb, félfrufruról van szó.
Hosszabb hajakat kedvelőknél a loknis forma egyszerre nőies megjelenést nyújt, és még a lenőtt dauerrel is hordható frizura. Itt ügyelni kell, hogy természetes, hullámos, vagy dauerolt hajjal mutat nagyon jól, egy lépcsőzetes vágással. Fontos, hogy a fejtetőn simára szárítsuk a hajat, de a fül és járomcsont magasságában legalább enyhe hullámot képezzünk.
Svinger frizura is ajánlható a szívarcúaknak, ha vékony alkatú, magas lányokról van szó, viszont vékony szálú hajra nem alkalmas ez a frizura.
Feltűnést kedvelő, vastagszálú nők figyelmébe ajánlanám az extra egyenes hajat, amit nem tépünk meg, hanem egyenesre vágjuk a végeit. Egyenes, tömör frufruval még nagyobb a hatás, de vigyázzunk, hogy ne legyen rövid a frufru, mert akkor előnytelenné válik a frizura.

Szögletes arc

Széles homlok, széles áll, melyek egy vonalba esnek a járomcsonttal, ez jellemzi a szögletes arcot. Ezek annyira kemény vonások, hogy mindenképpen lágyítani kell őket. A hullámos loknis frizurák, vagy a lazára szárított lépcsőzetes vágású forma, az aszimmetrikus fazon, vagy éppen a tépett frufru mind nagyon jól állnak ennek a típusnak.
A svinger hosszú fazon nekik is jól áll, nem csak a szív arcúaknak. A lényege ennek a hajnak, hogy hosszú a frufru, vagy éppen félfrufru, az áll alatt rövid átmenettel tépett, vékonyított a hajvég, és enyhén befelé szárított. 
Rövid fazonnak szabadon kell hagyni a homlokot, halántéknál hosszabban hagyva a hajat. Normál, vastagszálú hajaknál, illetve sötét vagy extra világos hajaknál mutat jól ez a sportos fazon. Lépcsőzetes hosszt kell vágni, a fülnél és a kontúroknál hosszabb díszítő tincseket hagyjunk meg. A pajeszt kötelező hosszabbra hagyni! A taréjjal játszhatunk is a fejtetőn.
Egyhossz vagy tompa vágásnál a kifelé szárított frizura nagyon mutatós tud lenni. Ha mégis inkább arca fésülnénk, akkor ahhoz a hullámos áll jól.

Kerek arc

Alapformája lehet ovális, szögletes vagy háromszög arc, melyet zsírpárnák fednek. Ugyanakkor ezeket a zsírpárnákat ugyancsak nem lehet diétával eltüntetni! Jellemzője még, hogy az orcák szélesek, az áll nem erőteljes és emiatt az arc kerek benyomást kelt.
A kócos fazonok ennél a típusnál minden hajhossz esetében jól állnak. 
Rengeteg előnye ellenére ennél a hajtípusnál nem nyírhatjuk fel a hátul a hajat, ügyelni kell, hogy mindig takarjon a haj az arcból annyit, amennyit csak tud, emiatt szinte mindig befelé kell szárítani.

Hosszúkás arc

Ez a típus a nyújtott ovális arcformával rendelkezik. De úgy is mondhatjuk, hogy szögletes vagy háromszögletű arc magas homlokkal és hosszú állal. Frufrut mindenképpen javasolhatunk, de ne legyen rövid! Itt a forma meghatározásánál nagyon számít a haj minősége, hosszúsága, de még a testalkat is! Tipikusan nekik ajánlhatóak az extrém vágási technikák, és hozzá az extrém színek keverése, persze ez függ a személyiségtől is. Itt arra kell csak ügyelni, hogy a járomcsont körül kell szélesíteni az arcot a hajjal, ezért középválaszték és kifelé szárított hajat érdemes előnyben részesíteni. Itt tilos a fejtető bármilyen megemelése!
Göndör haj esetén nem feltétlen szükséges a frufru, mert hullámok miatt oldalt szélesít így is. Azonban fontos hangsúlyozni, hogy minden hullám előnyös, minden színben ennél az arctípusnál.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fodraszblog.blog.hu/api/trackback/id/tr377175387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Mindent a hajról, mindent a hajért.
süti beállítások módosítása